Kategoria: Wege pomysły

Ogórki małosolne bez zalewy i słoika. Gotowe w 2 godziny
Ogórki małosolne to prawdziwy letni przysmak, który możesz przygotować szybciej i prościej niż myślisz. Te są gotowe w dwie godziny i smakują obłędnie chrupko.

Zakwas na żurek z czerstwego pieczywa. Zero waste na Wielkanoc
Ten domowy zakwas na żurek nie tylko zapewnia niepowtarzalny smak mojej wielkanocnej zupie, ale również wypełnia kuchnię charakterystycznym aromatem, który kojarzy mi się wyłącznie ze świętami.

Frittata z białek i serka wiejskiego. Proteinowe śniadanie dla aktywnych
Frittata z białek i serka wiejskiego to przepis, który zyskuje na popularności wśród osób dbających o zbilansowaną dietę. Łączy dwa kluczowe składniki bogate w białko – jajka (lub same białka) oraz serek wiejski, tworząc pożywne, wszechstronne danie.

Woda po ziemniakach to prawdziwy skarb! Nie wylewaj jej do zlewu
Wylewasz wodę po ziemniakach do zlewu? Popełniasz ogromny błąd!

Gofry z truskawkami w soku pomarańczowym. Zupełnie nowy smak lata
Gotowe gofry można znaleźć w supermarketach w działach z pieczywem. Dzięki temu przygotujesz to danie błyskawicznie.

Minestrone z bobem. Rozgrzewająca włoska zupa na chłodne dni
My Polacy kochamy zupy. Dzielimy tę pasję z mieszkańcami północnych Włoch. Minestrone to klasyczna włoska zupa, która przypadnie do gustu każdemu głodnemu i zziębniętemu Polakowi. Minestrone to moja ulubiona zupa na zimowe dni.