Kategoria: Strona Główna

Bezpieczne resztki – 5 zasad
Resztki obiadu czy kolacji z poprzedniego dnia można łatwo odgrzać beż żadnych dodatków lub urozmaicić nowymi składnikami, aby otrzymać smaczny, pożywny i prosty lunch.

Jak gotować drób
Mięso drobiu i dzikiego ptactwa znakomicie nadaje się do gotowania zdrowymi metodami, takimi jak gotowanie na parze, gotowanie en papillote, grillowanie, smażenie metodą stir-fry, pieczenie i duszenie.

Skuteczna kontrola wagi
W związku z rosnącą liczbą osób otyłych wokół diet rozwija się dziś intratny biznes. Kontrolowanie wagi nie powinno jednak polegać wyłącznie na przejściu na dietę. Dzięki wypracowaniu nawyku zdrowego jedzenia i aktywności fizycznej przez długi czas zachowamy zgrabną sylwetkę, dobre samopoczucie i radość życia.

Jak myć warzywa?
Wszystkie warzywa trzeba myć przed jedzeniem, zwłaszcza jeśli zamierzamy jeść je ze skórką. Niektóre warzywa, na przykład szpinak czy ziemniaki, a także grzyby należy myć…