Kategoria: Strona Główna
Owoce Na Talerzu. Melony
Już sam zapach melonów sygnalizuje wielką moc odżywczą tych owoców. Wszystkie ich rodzaje – od kantalupy do arbuzów – mogą zapobiegać trądzikowi, chorobie wieńcowej, niektórym nowotworom, chorobom układu oddechowego oraz utracie wzroku.
Sosy do makaronu
Makaron można łączyć niemal ze wszystkimi produktami. Świetnie smakuje zarówno z owocami morza, jak i z najzwyklejszymi ziołami czy warzywami. Można podawać makaron z sosami pochodzącymi z kuchni różnych krajów.
Ziemniaki Bez Tajemnic
Aż trudno uwierzyć, że niegdyś uważano to popularne i zdrowe warzywo za roślinę trującą. Dziś na straganach i w supermarketach można kupić różne odmiany ziemniaka, w tym żółtą, czerwoną i białą.
Dzikie ptactwo
W Polsce żyje wiele gatunków dzikich ptaków. Część z nich podlega ochronie, ale część tych ptaków to gatunki łowne, o smacznym i zdrowym mięsie.
Jakie tłuszcze są dobre?
Panuje powszechne przekonanie, że nasycone kwasy tłuszczowe, które zwykle w temperaturze pokojowej mają stałą konsystencję, to głównie produkty pochodzenia zwierzęcego, czyli mięso lub nabiał (na przykład mleko, masło i ser). Gdy będziemy spożywać ich za dużo, może nam grozić mnóstwo chorób przewlekłych.
Najlepsze domowej roboty
Gotowanie nie musi być skomplikowane – nie są nam potrzebne umiejętności szefa kuchni. Najważniejsze, żeby nauczyć się, jak łączyć podstawowe, dobre składniki, tak aby powstały smaczne, zbilansowane posiłki. Na pewno będą zdrowsze od produktów wysokoprzetworzonych.


