Kategoria: Strona Główna

Jak przechowywać i gotować ryż oraz kasze
W zależności od rodzaju ryżu bądź kaszy różny jest okres jego przydatności do spożycia. Warto o tym pamiętać zanim przygotujemy posiłek z ich wykorzystaniem.

Brokuły bez tajemnic
Brokuły są prawdziwymi strażnikami zdrowia, uważanymi za jedno z najbardziej pożywnych warzyw. Zawierają one mnóstwo witamin, błonnika i fitosubstancji, które pomagają zwalczać choroby.

Narzędzia kuchenne przydatne do przygotowania kurczaka
Dobrze zaopatrzona kuchnia to podstawa. Chcąc przygotować na obiad kurczaka powinniśmy mieć w niej kilka pomocnych narzędzi.

Sandwicze nie tylko na drugie śniadanie
Sandwiczami nazywa się zazwyczaj dwie kromki chleba lub połówki bułki złożone razem i wypełnione różnymi dodatkami. Nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Jedzenie i ty – quiz
Jedzenie to konieczność, lecz nasz stosunek do jedzenia i wybory, których dokonujemy, mogą znacznie się różnić. Aby stwierdzić, jaką rolę jedzenie odgrywa w twoim życiu, odpowiedz jak najszczerzej na poniższe pytania.

Szybkie sposoby na kotlety jagnięce
Łatwe i szybkie w przygotowaniu kotlety jagnięce to smaczny posiłek, który łatwo podzielić na porcje. Wyśmienity, niewielki kawałek mięsa doskonale łączy się z rozmaitymi smakami.