Kategoria: Strona Główna
Jedno danie na kilka sposobów – ratatuja
Ratatuja – klasyczne danie z duszonych warzyw – to doskonały dodatek do mięsa, kurczaka czy ryby.
Owoce na talerzu. Papaja
Pochodzącą z Ameryki Środkowej papaję obecnie uprawia się na całym świecie w regionach o klimacie zwrotnikowym. Zawiera bardzo dużo witaminy C oraz beta-karotenu – roślinnej postaci witaminy A.
Oszczędzaj czas i osiągaj jak najwięcej korzyści
Szybko przygotowywane i krótko gotowane owoce oraz warzywa są najzdrowsze, ponieważ zachowują większość substancji odżywczych.
Dynia bez tajemnic
Rodzina dyniowatych jest bardzo liczna. Należą do niej m.in. kabaczek, patisony, a także arbuz i melon. Wszystkie mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Chronią przed chorobami serca, nowotworami, schorzeniami wzroku oraz depresją.
Zmniejszmy porcje
Idealny posiłek to taki, podczas którego otrzymujemy rozsądnie określoną porcję niezwykłej i smacznej potrawy. Po jej spożyciu nie powinniśmy czuć ani przejedzenia, ani głodu. Powinniśmy być syci i zadowoleni.
Znakomite marynaty
Marynaty nie tylko nadają mięsu smak, lecz również powodują jego zmiękczenie.


