Kategoria: Strona Główna

Wykorzystując resztki, oszczędzamy czas
Zamiast wyrzucać resztki, które zostały z obiadu, zastanówmy się jakie danie możemy jeszcze z nich przygotować.

Przechowywanie zapasów w zamrażalniku
Potrawy warto przygotowywać w większej ilości, dzielić na porcje i część z nich zamrażać, aby zaoszczędzić czas w przyszłości.

Kupowanie jedzenia
Supermarkety mogą być miejscem zdradliwym. Tutaj wystawa z tortami, tam promocja na czekoladki. A wszędzie tuczące i słone posiłki gotowe oraz przesłodzone płatki zbożowe. Właściciele sklepów spożywczych starają się, abyśmy kupowali pod wpływem impulsu, a my się bronimy. Naszym celem powinno być kupowanie zdrowej i smacznej żywności w odpowiednich ilościach, po dobrej cenie i bez ulegania otaczającym nas pokusom.

Uzdrawiająca żywność
Jabłuszko z wieczora, nie trzeba doktora – dziś badacze dokładnie wiedzą, skąd się wzięło to powiedzenie. Zapraszamy do nowego świata uzdrawiającej żywności. Tu, dzięki hojności przyrody, możemy zmniejszyć wiele dolegliwości, a nawet pozbyć się groźnych chorób naszych czasów.

Łosoś – żródło kwasów omega-3
Jedz dwie porcje łososia tygodniowo, a pomożesz swojemu sercu.

Czy odchudzanie jest nam potrzebne?
Po świątecznym obżarstwie wraz z nadejściem Nowego Roku wielu z nas podjęło decyzję o przejściu na dietę, ale czy rzeczywiście jej potrzebujemy? Kilka dodatkowych kilogramów może nie mieć większego wpływu na nasze zdrowie, a za to zbyt restrykcyjna dieta już tak.