Kategoria: Strona Główna

Wołowina – najzdrowsze czerwone mięso
Wysokiej jakości mięso bydła z wolnego wybiegu jest zarówno najzdrowsze, jak i najsmaczniejsze.

Kilka sposobów, dzięki którym oszczędzisz czas cz. 1
Czas spędzany w kuchni możemy skrócić, stosując metody, które ułatwiają przygotowywanie składników lub gotując je w większej ilości.

Cała prawda o BPA
Substancja chemiczna określana jako BPA stała się powodem, dla którego zwracamy większą uwagę na opakowania oraz pojemniki do przechowywania żywności.

Kruche placki i tarty
Placki i tarty z owocowym nadzieniem robi się prawie tak samo. Główna różnica między nimi polega na tym, że tarty są niższe niż placki.

Dodatki do lodów
Zapomnij o wyszukanych lodach kupowanych w sklepie. Wystarczy pojemnik zwykłych lodów waniliowych i kilka prostych dodatków, by bez wysiłku przygotować znakomity deser.

Kalafior bez tajemnic
Kalafior to bliski krewniak kapusty. Najczęściej jadamy gotowane kalafiory, ale można je jeść także na surowo.