Kategoria: Strona Główna

Jak gotować smacznie. Praktyczne porady dla początkujących
Gotowanie, pieczenie, smażenie. Niezależnie od tego, jaką metodę przygotowywania potraw wskazuje przepis, warto znać podstawowe zasady związane z najważniejszymi czynnościami w kuchni.

Tylko 15 minut gotowania
Czy w 15 minut da się ugotować pełnowartościowy obiad? Oczywiście!

Strategia odchudzania
W zrzucaniu zbędnych kilogramów nie ma żadnej magii. Wszystko tak naprawdę sprowadza się do zrównoważenia energii. Jeśli przyjmujemy więcej energii (kalorii) w postaci jedzenia i picia, niż zużywamy, przybieramy na wadze, a jeśli przyjmujemy mniej, niż zużywamy, chudniemy. Możemy jeść mniej lub więcej się ruszać albo – to najlepsza opcja – i jedno, i drugie.

Rozmaitość zielonych warzyw
Większość z nas jada zaledwie kilka, wciąż tych samych zielonych warzyw. Warto spróbować czegoś nowego. Odkryjmy różnorodność soczystych listków, delikatnych pędów, kiełków, łodyżek i gałązek.

Owoce Na Talerzu. Brzoskwinie i nektarynki.
Pożywne brzoskwinie i nektarynki można spożywać na surowo, dodawać do sałatek owocowych albo potraw z mięsa i drobiu. Nadają się również do pieczenia, grillowania, smażenia na patelni grillowej lub gotowania we wrzątku – dzięki tym metodom obróbki powstają smaczne ciasta, placki i inne desery.

Jedzenie lekkie i zdrowe
Zdrowe dla serca odżywianie nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać.