Kategoria: Strona Główna

Dodawanie smaku potrawie. Zaskakujące pomysły
Możemy wzbogacić smak każdej potrawy za pomocą ziół, warzyw i substancji aromatyzujących. Przedstawiamy kilkanaście niezwykłych pomysłów na unikalne dodatki do potraw.

Sprawny kucharz. Praktyczne porady
W kuchni zawsze można być bardziej wydajnym i efektywnym. Oto kilka prostych wskazówek.

Domowy wywar z mięsa
Domowy wywar mięsny jest znacznie lepszy w smaku od kupnych rosołków w kostkach, proszku i paście, a także, w odróżnieniu od nich, nie zawiera soli. Jeśli więc używamy go do potrawy, należy ją posolić do smaku.

Jedzenie dla zdrowia – zapalenie stawów
Coraz więcej dowodów świadczy o tym, że pewne produkty bogate w składniki przeciwzapalne – zwłaszcza oleje z tłustych ryb – pomagają zmniejszyć stan zapalny i uśmierzyć ból, jaki towarzyszy zapaleniu stawów.

Imponujący półmisek serów
Talerz serów to przystawka łatwa do przygotowania . Sery, podane zarówno same, jak i z owocami, warzywami, krakersami czy pieczywem, smakują ludziom w każdym wieku.

Pieczywo na śniadanie
Wiele osób lubi rozpocząć dzień od tostów – są ciepłe, ładnie pachną i dobrze trzymają się na nich różne dodatki. Pojawiają się jednak liczne pytania. Jaki rodzaj pieczywa wybrać i czy ten kupiony w sklepie jest zdrowy?