Kategoria: Średnio-trudne dania
Barszcz czerwony
Tradycyjny barszcz smakuje wyśmienicie z odrobiną śmietany i żytnim pieczywem. Posiekane zielone warzywa liściaste, takie jak botwina, jarmuż lub boćwina, wzbogacają jego smak i podnoszą wartość odżywczą.
Chlebek dyniowy z żurawiną i orzechami
Orzechy włoskie i wytłaczany z nich olej zawierają zdrowe dla serca tłuszcze, które usuwają cholesterol z tętnic.
Muffinki pomarańczowe z orzechową kruszonką
Ciasteczka przyrządzamy ze świeżych lub konserwowanych słodkich ziemniaków, które zawierają mnóstwo beta-karotenu.
Niedzielna zapiekanka jajeczna
Zapiekanka z bekonem i jajkami to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Z naszym przepisem poradzi sobie nawet początkujący kucharz!
Ciasto marchewkowo-ananasowe
Trudno wyobrazić sobie inny deser, który dostarczałby organizmowi równie dużo witaminy A.
Wiejska frittata
Świetny pomysł na smaczne danie na śniadanie. Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.


