Kategoria: Średnio-trudne dania

Bakłażan zapiekany z mozzarellą
Bakłażany są dostępne przez cały rok, należy wybrać twardy, ciężki okaz.

Rubinowe tartaletki owocowe
Marchewka i buraki nadają wspaniały smak i kolor nadzieniu z suszonych owoców i zwiększają jego wartość odżywczą. SKALA TRUDNOŚCI: Średnie CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 minut LICZBA…

Rosół z ryżem i szpinakiem
Ryż, szpinak i chude indycze mięso są doskonałym źródłem witamin z grupy B, potrzebnych organizmowi do wytwarzania energii.

Kurczak po nowoorleańsku
Ten kurczak dzięki dużej ilości warzyw jest bombą witaminową.

Trufle z dwóch rodzajów czekolady
Żeby wykonać ładną polewę z czekolady wystarczy ułożyć cukierki na widelcu, zanurzyć je w roztopionej czekoladzie, a następnie usunąć nadmiar polewy.

Słodka herbata korzenna
Z tak przygotowaną herbatą już dziś poczujecie klimat świąt.