Kategoria: Średnio-trudne dania

Placek z jabłkami i kajmakiem
Placek z jabłkami, polany kajmakiem z krówek, smakuje naprawdę wspaniale. Ciasto piecze się w dwóch formach.

Zupa fasolowa z szynką
Zupa fasolowa z szynką, ugotowana według tradycyjnej receptury, jest wyjątkowo pyszna, a do tego niedroga. Polubi ją cała rodzina.

Pierś kaczki z sosem pomarańczowym
W tym przepisie sos pomarańczowy można też zastąpić glazurą miodowo-imbirową, kaczka będzie równie smaczna.

Panforte z owocami i orzechami
Panforte to włoskie ciasto z owoców, orzechów, miodu i przypraw, które przyrządza się bez pieczenia. Doskonale smakuje z kawą lub likierem.

Lukrowane pączki z dziurką
Domowe pączki zawsze wygrają z tymi kupnymi, a Tłusty Czwartek jest świetnym powodem żeby je upiec.

Chińska zupa z krewetek
Ta lekka zupa, doprawiana sezamem, imbirem i anyżem, ma smak i aromat charakterystyczne dla chińskiej kuchni.