Kategoria: Średnio-trudne dania

Kurczak duszony w czerwonym winie
Kurczaka możemy podawać z drobnymi, młodymi ziemniakami ugotowanymi na parze.

Eklerki bananowe
Czekoladowo-bananowa rozkosz. Eklerki bananowe są nie tylko słodkie, ale i wyglądają niesamowicie reprezentacyjnie.

Ziemniaki paprykowe z wędzoną kiełbasą
Do tego dania najlepiej nadaje się węgierska kiełbasa wieprzowa przyrządzana z dodatkiem czosnku, czarnego pieprzu i papryki.

Lasagne na specjalną okazję
Szynka i brokuły nadają tej zapiekance ciekawy smak. Trzeba poświecić jej ponad godzinę, ale rezultat jest zachwycający!

Omlet tajski z makaronem
Do przyrządzenia tego omletu doprawionego chili, jajka uciera się z mąką kukurydzianą, dlatego jest on dość zwarty i łatwiej go nadziać kolorowym farszem z warzyw i makaronu ryżowego.

Ciągutkowa krajanka z toffi
Ciągutkowa krajanka z toffi jest spełnieniem marzeń każdego łasucha. Są w niej płatki czekolady, orzechy włoskie, wiórki kokosowe, toffi i kakao. Mimo że składników jest sporo, ciasto nie jest trudne do przygotowania.