Kategoria: Średnio-trudne dania

Kwinoa z pieczonymi brokułami i kalafiorami
Sałatka sprawdzi się jako dodatek do dania głównego, lub jako samodzielne danie. Komosę ryżową można zastąpić kaszą perłową lub pełnoziarnistym kuskusem.

Cukierki arachidowe
Słodycze domowego wyrobu przechowujemy w szczelnych pojemnikach. Dzięki temu możemy cieszyć się nimi dłużej.

Paella
Paella to hiszpańskie danie, którego podstawę stanowi ryż. W zależności od tego jakiego rodzaju mięsa i warzyw dodamy jego smak może zupełnie się zmieniać.

Roladki wołowe z grilla
Roladki wołowe każdemu będą smakować. Piecze się je na grillu, dzięki czemu nabierają ciekawego smaku.

Klopsiki w sosie śmietanowym
Klopsiki z sosem śmietanowym są smaczne i tanie. Sos pasuje do makaronu, lecz także do purée ziemniaczanego i ryżu.

Rosół z cieciorką
Zupa jest sycąca, ponieważ dużo w niej pysznych, pełnych białka warzyw strączkowych.