Kategoria: Średnio-trudne dania

Pikantna marokańska zupa marchewkowa
Ta gęsta, kremowa zupa o niepowtarzalnym smaku i aromacie dostarcza bardzo dużo beta-karotenu. Słodycz marchewki i smak przecieru pomidorowego łagodzą nieco ostry smak marokańskich przypraw. Przybierzmy ją w sposób typowy dla marokańskiej kuchni – listkami kolendry.

Tradycyjne ciasto marchewkowe
Tradycyjne ciasto marchewkowe to uniwersalna propozycja zarówno na rodzinny, codzienny stół jak i na przyjęcie gości. Można się nim podzielić również w pracy.

Krokiety z bakłażanem
Krokiety najlepiej podawać wraz z innymi przystawkami w stylu włoskim lub z sałatką jako zdrowe danie główne.

Wiśniowe clafoutis
Zamiast wiśni możesz w tym przepisie użyć śliwek, brzoskwiń lub moreli bez pestek, świeżych lub z puszki.

Cytrynowy placek bezowy
Do zrobienia tego placka wykorzystaj gotowy spód, dzięki temu przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Placek bezowy z nadzieniem wiśniowym
Placek wiśniowy będzie lepiej wyglądał i smakował, jeśli do nadzienia dodamy torebkę galaretki wiśniowej.