Kategoria: Średnio-trudne dania

Tradycyjne ciasto marchewkowe
Tradycyjne ciasto marchewkowe to uniwersalna propozycja zarówno na rodzinny, codzienny stół jak i na przyjęcie gości. Można się nim podzielić również w pracy.

Krokiety z bakłażanem
Krokiety najlepiej podawać wraz z innymi przystawkami w stylu włoskim lub z sałatką jako zdrowe danie główne.

Wiśniowe clafoutis
Zamiast wiśni możesz w tym przepisie użyć śliwek, brzoskwiń lub moreli bez pestek, świeżych lub z puszki.

Cytrynowy placek bezowy
Do zrobienia tego placka wykorzystaj gotowy spód, dzięki temu przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Placek bezowy z nadzieniem wiśniowym
Placek wiśniowy będzie lepiej wyglądał i smakował, jeśli do nadzienia dodamy torebkę galaretki wiśniowej.

Eskalopki z indyka w sosie miodowo-cytrusowym
Owoce cytrusowe są znakomitym dodatkiem do dań z drobiu, a szczególnie do indyka, który sam nie ma zbyt wyrazistego smaku. W tym przepisie pomarańcze, cytryna, miód i szalotki tworzą aromatyczny sos do eskalopek, podawanych z fasolką szparagową. Dobrym dodatkiem są gotowane na parze młode ziemniaki.