Kategoria: Średnio-trudne dania

Zwykły bochenek chleba
Ten podstawowy przepis na bochenek chleba można urozmaicać na wiele sposobów. Wystarczy użyć do wyrabiania ciasta innej mąki lub dodać do niego ziół, orzechów, sera, oliwek, pestek, rodzynek i uformować małe bochenki.

Rożki z owocami morza
Rożki z owocami morza to oryginalna przekąska, która zrobi furorę na każdej imprezie.

Lody waniliowe
Domowe lody waniliowe? Nic prostszego, ale pod warunkiem, że masz maszynkę do lodów. Zrobisz je w 30 minut.

Aromatyczne warzywa i dhal z czerwonej soczewicy
Warzywa najlepiej podawać z ryżem basmati lub podgrzanym chlebkiem naan oraz orzeźwiającą raitą z naturalnego jogurtu i drobno pokrojonego ogórka.

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!

Pikantna marokańska zupa marchewkowa
Ta gęsta, kremowa zupa o niepowtarzalnym smaku i aromacie dostarcza bardzo dużo beta-karotenu. Słodycz marchewki i smak przecieru pomidorowego łagodzą nieco ostry smak marokańskich przypraw. Przybierzmy ją w sposób typowy dla marokańskiej kuchni – listkami kolendry.