Kategoria: Średnio-trudne dania

Sernikowe czekoladki
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego nie musisz piec blachy ciasta, wystarczy przygotować te czekoladki.

Tradycyjna zupa z indyka
Porcja tradycyjnej zupy z indyka ma mniej niż 100 kcal i jest najlepszym wyborem dla osób dbających o linię. Przygotowuje się ją z domowego wywaru i dużej ilości warzyw. Dobrze się przechowuje w zamrażalniku.

Rigatoni z czosnkowymi kiełbaskami
Te bardzo apetycznie wyglądające, dość grube kluski podajemy z pysznym, treściwym sosem z bakłażana z dodatkiem kiełbasek, oliwek, pomidorków cherry oraz świeżych ziół. Danie będzie pożywne i bardzo smaczne i na pewno zaspokoi głód domowników.

Papryka faszerowana kaszą jaglaną
Jeśli chcesz zwiększyć ilość warzyw w swojej diecie to jest idealny przepis. Tak przygotowana papryka zawiera mnóstwo witamin.

Złocista zupa z soczewicy
Aksamitna zupa zawdzięcza swój kolor połączeniu soczewicy, pasternaku i marchewki. Smak urozmaica wytrawne sherry oraz śmietana doprawiona chrzanem. Zupę można podać na przyjęciu jako pierwsze danie z tostami typu melba lub krakersami owsianymi.

Stek pieprzowy z purée ziemniaczano-porowym
Ziemniaki – w postaci frytek, pieczone lub tłuczone – to doskonały dodatek do steków. W tym przepisie purée z ziemniaków, porów i musztardy podamy do polędwicy smażonej krótko na żeliwnej patelni grillowej. Ugotujmy do tego świeże sezonowe warzywa, na przykład fasolkę szparagową i brokuły.