Kategoria: Średnio-trudne dania

Gęsta zupa z małży
Zupa o bajecznym smaku. Pokrojone w kostkę ziemniaki nasiąkają wywarem ziół i warzyw, tworząc rozpływający się w ustach dodatek do małży. Ciepły chleb świetnie nadaje się do moczenia w zupie i zbierania jej resztek z dna miski. Po tej potrawie należy podać lekki deser owocowy.

Faszerowana papryka z Kentucky
Papryka faszerowana to świetny pomysł na pyszny obiad. Można podać ją z ziemniakami albo bez żadnych dodatków.

Wiśnie z kruszonką
Czereśnie i wiśnie to osobne gatunki, ale tu sprawdzą się i jedne i drugie.

Frittata z pieczarkami i szpinakiem
Frittatę z pieczarkami i szpinakiem przygotowuje się z odtłuszczonego sera ricotta, dzięki czemu jest chuda i nisko kaloryczna. Pieczarki zastępują tu szynkę dodawaną do klasycznej frittaty, dzięki czemu potrawa jest zdrowsza i zawiera mniej sodu.

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą
Smaczne kiełbaski wieprzowe z dużą porcją warzyw i miękkim makaronem dusi się w sosie z czerwonego wina. Efektem naszych starań jest wyśmienite, zdrowe i sycące danie jednogarnkowe.

Zupa szpinakowo-cebulowa z grzankami
Kolorowa, wegetariańska zupa, która nadaje się na sycący lunch lub kolację. Sekretem bogatego smaku jest cebula, którą smaży się bardzo powoli, aż dobrze się zrumieni, skarmelizuje i będzie słodka.