Kategoria: Slow food
 
            Papryka faszerowana po grecku
Papryka jest doskonałym źródłem witaminy C, a także potasu, żelaza i magnezu. Faszerowana warzywami i mięsem kurczaka stanowi pyszny i zbilansowany posiłek.
 
            Ciasto pomarańczowo-orzechowe
Najlepszy pomysł na smaczny deser to ciasto – szczególnie te z dodatkiem owoców i zdrowych orzechów. W naszym przepisie przedstawiamy pomysł na ciasto z pomarańczami i orzechami włoskimi.
 
            Szybka lasagne szpinakowa
Potrawę tę można przygotować błyskawicznie, jeśli użyjemy gotowego sosu pomidorowego i mrożonego szpinaku. Są to produkty przetworzone, lecz zdrowe, zawierają bowiem mnóstwo witamin i fitosubstancji o działaniu przeciwnowotworowym.
 
            Strucla cytrynowa
Strucla cytrynowa jest niesamowicie smaczna dlatego idealnie sprawdzi się jako ciasto świąteczne.
 
            Zapiekanka z tuńczyka i pieczarek
Pieczona zapiekanka z rybą (w naszej propozycji z tuńczykiem) i pieczarkami. Polecamy dodać krakersy dla chrupiącego smaku.
 
            Rosół z bażanta z dzikim ryżem
Korpusy, które zostają po upieczeniu bażantów, można wykorzystać do przyrządzenia tej wspaniałej i pożywnej zupy. To znakomity początek lekkiego posiłku.

 
                                         
                                         
                                         
                                        
 
                                         
                                        