Kategoria: Randka w domu

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!

Placek czekoladowo-truflowy
Słodkie połączenie czekolady i trufli w jednym placku. Do szybkiego przygotowania.

Ryba z salsą z patelni
Szybki i prosty obiad, któremu oryginalnego smaku nadają usmażone warzywa.

Eskalopki z indyka w sosie miodowo-cytrusowym
Owoce cytrusowe są znakomitym dodatkiem do dań z drobiu, a szczególnie do indyka, który sam nie ma zbyt wyrazistego smaku. W tym przepisie pomarańcze, cytryna, miód i szalotki tworzą aromatyczny sos do eskalopek, podawanych z fasolką szparagową. Dobrym dodatkiem są gotowane na parze młode ziemniaki.

Pudding daktylowy
Daktyle są bogate w błonnik, zawierają też żelazo i potas. Należą do najsłodszych owoców dlatego ten pudding jest tak pyszny.

Tarta gruszkowo-porzeczkowa
W tej miłej dla oka tarcie znajdziemy słodkie i cierpkie czerwone porzeczki oraz soczyste gruszki. Jasnoczerwony sok z porzeczek zabarwia gruszki, dzięki czemu wyglądają bardzo apetycznie pod kratką z ciasta. Wprawdzie sezon na czerwone porzeczki jest krótki, ale łatwo się je zamraża, a po rozmrożeniu są równie smaczne jak świeże.