Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Szparagi z sezamem

Szparagi z sezamem

Zdrowe i pożywne danie? Tylko szparagi z sezamem! Dodatkowym plusem jest bardzo proste przygotowanie i jeszcze szybsze wykonanie!


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 minut

LICZBA PORCJI:

4


SKŁADNIKI:

450 g szparagów
1 ząbek czosnku, posiekany
2 łyżki masła
1/2 szklanki wywaru drobiowego
1 łyżka sezamu, uprażonego

PRZYGOTOWANIE:

1) Podsmażyć szparagi i czosnek na maśle na patelni. Wlać wywar i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować 5 minut, aż szparagi zmiękną.

2) Przełożyć na półmisek. Posypać sezamem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera 78 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 4 g NKT), 15 mg cholesterolu, 192 mg sodu, 3 g węglowodanów, 1 g błonnika, 2 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x