Kategoria: Szalone pomysły
Wędzony kurczak z awokado i serem
W tym przepisie ser brie można zastąpić fetą lub serem pleśniowym.
Pikantny chowder z dorsza
Różnorodność warzyw użytych do przyrządzenia tej wspaniałej zupy sprawia, że jest ona i zdrowa, i smakowita. Bulion można przygotować dzień wcześniej, a rybę dodać w ostatniej chwili.
Lody waniliowe
Domowe lody waniliowe? Nic prostszego, ale pod warunkiem, że masz maszynkę do lodów. Zrobisz je w 30 minut.
Aromatyczne warzywa i dhal z czerwonej soczewicy
Warzywa najlepiej podawać z ryżem basmati lub podgrzanym chlebkiem naan oraz orzeźwiającą raitą z naturalnego jogurtu i drobno pokrojonego ogórka.
Sałatka z fasolki, groszku i sałaty
Ta piękna sałatka to esencja wiosny. Można ją podawać z kurczakiem lub rybą i gotowanymi młodymi ziemniakami z dodatkiem masła.
Krokiety z bakłażanem
Krokiety najlepiej podawać wraz z innymi przystawkami w stylu włoskim lub z sałatką jako zdrowe danie główne.
Ciasto żurawinowe
To ciasto żurawinowe dzięki kruszonce i kremowi jajecznemu smakuje wprost obłędnie, nikt mu się nie oprze.
Pikantna zupa z chorizo i fasolą
Zupa będzie równie dobra jeśli zamiast fasolki cannellini użyjemy mieszanej fasoli z puszki.
Ryba z salsą z patelni
Szybki i prosty obiad, któremu oryginalnego smaku nadają usmażone warzywa.
Placek bezowy z nadzieniem wiśniowym
Placek wiśniowy będzie lepiej wyglądał i smakował, jeśli do nadzienia dodamy torebkę galaretki wiśniowej.