Kategoria: Szalone pomysły

Szafranowy kuskus z kolorową papryką
Tę sałatkę można podawać na zimno lub na ciepło oraz jako danie główne dla czterech osób bądź jako przystawkę dla sześciu. Jest to pełna smaku, zawierająca niewiele tłuszczu, pełnowartościowa potrawa wegetariańska. Szafran sprawia, że ma piękny kolor i specyficzny, orientalny smak.

Pomarańczowe pączki z Orlando
Prawdziwie amerykański przepis na pączki. Są mocno pomarańczowe – w tym zawierają naturalny sok z pomarańczy!

Zupa z wędzonego bekonu i soczewicy
Smaczna i pożywna zupa pełna zdrowych warzyw (zawiera cztery z pięciu zalecanych dziennych porcji!). Doskonała na mroźne zimowe dni – zwłaszcza jeśli podamy ją z kawałkami świeżego razowego pieczywa.

Gumbo z krewetkami
Gumbo to gęsty gulasz pochodzący z Luizjany. Robimy to danie z papryki, pomidorów, okry, ziół i krewetek – składników charakterystycznych dla kuchni kreolskiej i kajuńskiej. Najlepiej podawać je z ryżem albo ze świeżym pieczywem, które możemy zamaczać w smakowitym sosie.

Sandwicze z wołowiną po włosku
Jeśli chcesz przygotować te sandwicze na przyjęcie, pamiętaj posmarować pieczywo masłem lub margaryną, żeby nie wchłaniało sosu z mięsa.

Ciasto z cukinią
To połączenie może wydać się dziwne, ale smakuje genialnie. Wszystkie potrzebne składniki zapewne macie w domu, więc do dzieła.