Kategoria: Szalone pomysły

Kiełbaski w cieście
Własnej roboty kiełbaski wieprzowe doprawione suszonymi na słońcu pomidorami oraz porami smaży się w ziołowym cieście, a podaje z purée z warzyw korzeniowych i fasolką w sosie pomidorowym. Nie obawiajmy się – kiełbaski bez flaka przygotowuje się bardzo łatwo.

Kurczak z warzywami w cieście filo
Danie to będzie znakomitą przekąską lub lekkim głównym posiłkiem. Kolorową mieszankę chudego, zmielonego kurczaka i warzyw, z odrobiną wędzonej szynki i ziół zawiniemy w cieniutkie ciasto. Podaje się je z pikantnym sosem żurawinowym.

Klasyczne żółte babeczki
Takie klasyczne babeczki z dodatkiem bitej śmietany sprawdzą się zawsze. Możesz podać je do kawki, ale też udekorowane będą apetycznie prezentowały się na świątecznym stole.

Ekspresowa zupa bouillabaisse
Zupa jest przygotowana z mieszanki owoców morza, które są dostępne w supermarketach, ale można je zastąpić filetami z białej ryby o zwartym mięsie, pokrojonymi na mniejsze kęsy, lub ulubionymi owocami morza jednego rodzaju.

Zupa z ravioli
Ravioli rzadko jest wykorzystywane jako dodatek do zupy, ale w tym wypadku sprawdza się rewelacyjnie.

Dip piwny
Oryginalny pomysł na dip, który idealnie będzie komponował się z grzankami albo preclami.