Kategoria: Szalone pomysły

Koktajl malinowo-żurawinowo-buraczany
Fizjologowie twierdzą, że jedzenie działa na nas poprzez zmysł wzroku równie mocno, jak przez smak. Piękny intensywny kolor i delikatna konsystencja tego buraczano-malinowego napoju pełnego witaminy C sprawiają, że nie można mu się oprzeć.

Pilaw z brązowego ryżu z kurczakiem
W tej potrawie mięso łączy się z migdałami, brązowym ryżem i bogatymi w przeciwutleniacze przyprawami. Dostarcza ona organizmowi pełnego zestawu aminokwasów.

Zapiekanka z batatów
Zapiekankę z batatów robi się z ugotowanych słodkich ziemniaków rozgniecionych z brązowym cukrem, cynamonem, zielem angielskim i gałką muszkatołową. Co oryginalne, zapieka się ją ze słodkimi piankami cukrowymi.

Pyszna sałatka jabłkowa
To zupełnie wyjątkowa sałatka, której przygotowanie jest banalnie proste.

Zupa fasolowa z ziołami
W zupie fasolowej z ziołami jest mało sodu, ponieważ suszoną fasolę gotuje się w wywarze drobiowym o niskiej zawartości soli oraz doprawia przyprawami bez soli i przecierem pomidorowym, również bez soli. Doskonale nadaje się ona dla osób, które stosują dietę bez solną.

Plasterki jabłek w glazurze
W glazurze najlepiej będą smakowały jabłka Golden Delicious, które są słodkawe, soczyste i kruche. Te jabłka są dobre na surowo, ale w glazurze będą pysznym deserem.