Kategoria: Szalone pomysły
Bulion z owoców morza
Czysty, lekki, ale intensywny w smaku bulion z delikatnych owoców morza z dodatkiem szafranu, pomidorów i cukinii. Podaje się go z bagietką oraz pikantną pastą z serka ricotta i czerwonej papryki. Jest ona o wiele lżejsza niż rouille – sos majonezowy z czosnkiem serwowany do zup z owoców morza.
Jajecznica z wędzonym łupaczem
Jajecznica z rybą to pożywne śniadanie. Posiada także niekwestionowane walory smakowe. Szczególnie z łupaczem, czyli popularnym Plamiakiem.
Mrożony jogurt brzoskwiniowy
Pyszny i niskokaloryczny deser? Nic prostszego! Przygotuj mrożony jogurt brzoskwiniowy.
Steki z sarniny z gruszkami
Steki z sarniej polędwicy są bardzo delikatne. Przyrządźmy je z gruszkami i żurawinami. Doskonałym dodatkiem do tego dania jest roesti, czyli zapiekanka z tartych ziemniaków i innych warzyw korzeniowych.
Krewetki z koprem włoskim
Krewetki dostarczają dużo witaminy B12, a koper włoski, pomidory i cebula – witaminy C.
Ravioli z grzybami w sosie ziołowym
Ravioli kupowane w sklepie nigdy nie są tak smaczne i delikatne, jak zrobione w domu, ze świeżo przygotowanym nadzieniem. Nie jest to potrawa łatwa i jej wykonanie zajmuje sporo czasu. Najlepiej przyrządzić ją na elegancki sobotni lub niedzielny obiad, kiedy mamy trochę więcej czasu.
Krewetki w panierce kokosowej
Krewetki w panierce podane ze słodkim sosem mogą stanowić świetną przekąskę podczas przyjęcia.
Jabłka i żurawiny z kruszonką
Smaczny i efektowny deser, który jest niezwykle prosty do przygotowania.
Gorąca kawa imbirowa
Rozgrzewająca kawa z imbirem wypita w fotelu pod ciepłym kocem będzie bardzo przyjemnym elementem jesiennego popołudnia.
Klasyczny hamburger
Taki domowy hamburger to zawsze lepsza opcja niż zjedzenie w jakimś fast foodzie.