Kategoria: Śniadania na wytrawnie

Jajecznica ze szpinakiem
Zielone warzywa liściaste, takie jak jarmuż i szpinak, zawierają wapń, kwas foliowy i błonnik. Te substancje odżywcze mają korzystny wpływ na serce.

Sandwicze bostońskie
Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.

Kiełbaski w sosie winno-jabłkowym
Jest to doskonałe danie na późne niedzielne śniadanie. Można je również podawać na obiad z purée ziemniaczanym i z zieloną sałatą.

Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.

Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Omlet
Przygotowanie omletu jest proste. Najlepszy efekt uzyskamy dzięki bardzo świeżym jajkom. Jeśli gotujemy dla dwóch osób, lepiej zrobić dwa oddzielne omlety niż jeden duży – mniejsze łatwiej się smaży i przekłada.