Kategoria: Śniadania na wytrawnie

Gorące bułeczki drożdżowe po florencku
Grzanki z bułeczek ze szpinakiem i jajkiem w koszulce, z dodatkiem kremowego sosu jogurtowego ze szczypiorkiem to lekkie, ale wykwintne danie na lunch lub kolację.

Lekkie jajka faszerowane
Farsz do jajek można przygotować szybciej, jeśli żółtka utrze się nie z majonezem i musztardą, lecz z gotowym dressingiem na bazie śmietany i majonezu. Z takim farszem będą smakować równie wybornie jak te.

Chleb kminkowo-piwny
Kawałki chleba kminkowego to wspaniałe dopełnienie każdego dania, od pieczonego kurczaka po meksykańskie chili.

Kedgeree z wędzonego łupacza
Kedgeree to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, przyrządzane z ryżu i wędzonej ryby. Możemy je podawać na lunch czy kolację albo jako sałatkę, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem lub z ciepłym chlebem naan.

Sandwicze champion z wołowiną
Te sandwicze nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Sałatka z buraków i fety
Szybka do przygotowania sałatka pełna ważnych witamin i składników odżywczych.