Kategoria: Śniadania na wytrawnie

Świderki z tuńczykiem i cukinią
Sos do tej kolorowej sałatki ma słodko-kwaśny smak, który świetnie komponuje się z cukinią, tuńczykiem, pomidorami i makaronem. To danie jest smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podajmy je z ciepłym chlebkiem pita, którym będziemy mogli wytrzeć z talerza pyszny sos.

Muffinki żytnie z kminkiem
Te wytrawne muffinki będę świetną przekąską podczas rodzinnego spotkania, ale z powodzeniem zastąpią też drugie śniadanie.

Ziemniaczana tortilla z serem feta
Wspaniały i łatwy przepis na pożywne śniadanie. Koniec z nudnymi kanapkami czy płatkami z mlekiem!

Sałatka z makaronem i wołowiną
Oryginalna potrawa, która z powodzeniem może zastąpić danie główne. Dodane do niej kiełki sojowe dostarczają witaminy C, błonnika i kwasu foliowego.

Chrupiąca bułka francuska
Bułkę należy wyłożyć na metalową kratkę lub na ściereczkę, żeby ostygły. Można ją kroić najwcześniej po 20 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Sałatka z makaronu penne, bresaoli i czarnych oliwek
Świeża bazylia, rukola, papryka, oliwki i pomidory sprawią, że jedząc tę sałatkę nawet w środku zimy, przypomnimy sobie o gorącym lecie. Doskonale nadaje się ona na danie główne, ponieważ jest bogata w skrobię. Dzięki dodaniu bresaoli, włoskiej wędliny wołowej, zaspokaja też zapotrzebowanie organizmu na białko.