Kategoria: Śniadania na wytrawnie

Orientalne naleśniki z jagnięciną
Naleśniki te, pełne kruchych, surowych warzyw i soczystych owoców, przypominają arcydzieło kuchni chińskiej, kaczkę po pekińsku, ale są od niej znacznie zdrowsze. Świetnie nadają się na długą biesiadę, ponieważ jagnięcina jest smaczna, nawet kiedy ostygnie. To wspaniałe danie główne lub przystawka dla ośmiu osób.

Omlet tajski z makaronem
Do przyrządzenia tego omletu doprawionego chili, jajka uciera się z mąką kukurydzianą, dlatego jest on dość zwarty i łatwiej go nadziać kolorowym farszem z warzyw i makaronu ryżowego.

Baba ganusz (pasta z bakłażana)
Podawaj pastę baba ganusz z surowymi warzywami pokrojonymi w słupki i grillowanym chlebkiem pita, pokrojonym w trójkąty.

Kanapka na gorąco z pomidorem, mozzarellą i bazylią
Świeże zioła, na przykład bazylia, zawierają pewną ilość ochronnych przeciwutleniaczy, takich jak witamina C i beta-karoten.

Ryż smażony z szynką
W przepisie można użyć ryżu aromatycznego, na przykład basmati, japoński czy jaśminowy, zawiera naturalne substancje, które zapewniają mu ciekawy aromat i smak.

Wiejska sałatka grecka
W tej sałatce wykorzystujemy małe ogórki gruntowe, ale jeśli nie uda ci się ich kupić, możesz wykorzystać ogórka sałatkowego.