Kategoria: Śniadania na wytrawnie

Sałatka makaronowa z warzywami
Makaron do tej sałatki należy ugotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.

Omlety ze szparagami i krabami
Omlet ze szparagami i krabami to wykwintne danie, które możemy zaserwować gościom w porze śniadaniowej.

Pasta z łososia z rukwią wodną
Pasta ze świeżego łososia jest łatwa i szybka do przygotowania. Podana z rukwią wodną i chrupiącymi grzankami albo cienko pokrojonym żytnim chlebem będzie smacznym wstępem do dania głównego.

Sałatka meksykańska z wołowiną i chili
Na krótko przed podaniem warto włożyć nachos do piekarnika i posypać nimi sałatkę, gdy będą ciepłe.

Cytrynowa pasta z makreli
Tę łatwą do przyrządzenia pastę możesz przygotować zarówno na rodzinną kolację, jak i na wytworne przyjęcie. Świetnie smakuje z grzankami, a jeśli podasz ją w wydrążonych połówkach cytryny, będzie miała bardziej kwaskowaty smak i aromat.

Sandwicze z pastą jajeczną i ogórkami
Smaku tym kanapkom dodają warzywa, których wbrew pozorom jest sporo.