Kategoria: Śniadania na wytrawnie
Sałatka z bocconcini i pomidorów
Sałatkę można podawać jako lekką przystawkę z chrupiącym chlebem.
Serowe bułeczki scones ze szczypiorkiem
Bułeczki są znakomite bez żadnych dodatków lub tylko z masłem. Można podać je również jako dodatek do zup i gulaszu.
Sałatka z krewetek, melona i mango
Zarówno smaczna, jak i efektowna potrawa. Łączy krewetki tygrysie z kolorowymi soczystymi owocami, polanymi lekkim sosem o smaku miodu i świeżej mięty. To lekkostrawny letni posiłek, który radzimy podawać z pieczywem.
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem
Sałatkę ziemniaczaną można przygotować na różne sposoby. My proponujemy ją z dodatkiem duszonego mięsa z piersi kurczaka, ugotowanej fasolki i sosu bazyliowo-czosnkowego. Jest doskonała na ciepłe dni. Ładnie wygląda podana na liściach młodego szpinaku.
Bułeczki razowe z miodem i pestkami dyni
Mąka razowa i purée dyniowe, z których pieczemy te pyszne bułeczki, zawierają witaminy o działaniu przeciwutleniającym oraz błonnik. Pestki dyni dostarczą mikroelementów i sprawią, że bułeczki będą chrupkie.
Frittata z białek
Czerwona i zielona papryka, cebula i pieczarki dodają smaku frittacie z białek. Nie zawiera ona żółtek, więc jest lżejsza niż inne potrawy tego typu.


