Kategoria: Śniadania na słodko

Racuszki
Przygotowywanie racuszków jest łatwe i przyjemne. Doskonale nadają się one zarówno na śniadanie, jak i do herbaty. Podane ze świeżym serkiem śmietankowym i słodkimi, soczystymi jagodami są niezwykle smaczne.

Tosty francuskie z owocami
Tosty przygotowane według tego przepisu dostarczają dużo białka, lecz mało tłuszczu.

Racuchy z jagodami
Racuchy możemy przyrządzić z innymi świeżymi lub mrożonymi owocami, na przykład z bananami lub duszonymi jabłkami i gruszkami.

Lemon curd
Ten pyszny sos cytrynowy wykorzystacie do ciasta lub jako dodatek do naleśników czy gofrów.

Francuskie bułeczki śniadaniowe
Domowe bułeczki z cynamonem są idealnym słodkim śniadaniem.

Naleśniki z dynią
Miąższ dyni – świeży, mrożony i konserwowy – zawiera dużo błonnika i jest znakomitym źródłem beta-karotenu.