Kategoria: Śniadania

Frittata z cukinią
Jajka, doskonałe źródło białka, idealnie nadają się na pierwszy posiłek. Do tej frittaty używa się jedynie połowy żółtek, by zmniejszyć zawartość cholesterolu i tłuszczu.

Masło orzechowe babuni
Masło orzechowe i dżem własnej roboty to idealne połączenie śniadaniowe.

Musli
Podstawowy przepis na tę popularną śniadaniową potrawę jest bazą dla innych smacznych dań o właściwościach odmładzających. Dodatki można dobierać dowolnie.

Dżem jagodowy z cynamonem
Ten dżem można przygotować z zamrożonych owoców, dlatego nawet środek zimy może być dobrym momentem żeby się za to zabrać.

Pieczywo na wiele sposobów
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Powinno zawierać porządną dawkę węglowodanów złożonych, nieco świeżych warzyw, owoców i białka, abyśmy mieli energię na całe przedpołudnie. Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu, wystarczy przygotować kanapki.

Prowansalska sałatka z tuńczyka
Kawałki tuńczyka, połówki ziemniaków, krucha fasolka i soczyste pomidory – każdy kęs tej kolorowej sałatki jest jak podróż do Prowansji. Najlepiej podać do niej kawałki chrupiącej bagietki.