Kategoria: Śniadania

Jajecznica z wędzonym łupaczem
Jajecznica z rybą to pożywne śniadanie. Posiada także niekwestionowane walory smakowe. Szczególnie z łupaczem, czyli popularnym Plamiakiem.

Kolorowa frittata
Kolorowa frittata z jajek, szynki, sera, pieczarek i warzyw, takich jak brokuły, zielona papryka i dojrzałe pomidorki, to potrawa uniwersalna. Można ją przygotować na śniadanie, obiad lub kolację.

Francuskie bułeczki śniadaniowe
Domowe bułeczki z cynamonem są idealnym słodkim śniadaniem.

Sałatka z karczochami
Mieszanka karczocha, papryki, selera i sałat to bomba witaminowa, która świetnie smakuje.

Naleśniki z dynią
Miąższ dyni – świeży, mrożony i konserwowy – zawiera dużo błonnika i jest znakomitym źródłem beta-karotenu.

Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.