Kategoria: Śniadania

Kanapka z wołowiną po tajsku
Mięso wołowe i pieczywo świetnie smakują z lekką, świeżą i pełną witamin sałatką coleslaw.

Sałatka z fig i prosciutto
Sałatka ta jest pyszną przystawką. Jeśli zwiększy się nieco porcje i poda ją z chrupiącym chlebem, może stanowić również lekki lunch.

Bruschetta z pomidorami i hummusem
Idealna na śniadanie bądź kolację. Lekki, pożywny posiłek, który przygotujesz w 20 minut.

Chlebki pitta z szynką i selerem
W tych orzeźwiających kanapkach łączą się chrupiące warzywa, wędzona szynka, rodzynki, zielone oliwki i sos musztardowy przygotowany na bazie gęstego jogurtu i majonezu, dzięki czemu są one pełne kontrastujących smaków i struktur. Wystarczy dodać świeży owoc, aby posiłek był dobrze zbilansowany.

Pikantne muffinki z otrębami
Muffinki z dodatkiem owoców goji, a także bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 orzechów włoskich i przypraw, są pełnowartościowym daniem na śniadanie.

Makaronowa sałatka z kurczakiem
Oto świetna sałatka na obiad w środku tygodnia. Jej smak nie popsuje się, nawet jeśli będzie musiała postać dłużej, bo ktoś z domowników wróci później do domu. Dzięki dodatkowi soku z cytryny i białego wina staje się nie tylko bardzo aromatyczna, ale również zawiera niewiele tłuszczu.