Kategoria: Śniadania

Ciabatta z grillowanymi pieczarkami
Można dodać do pieczarek trochę czosnku pokrojonego w cienkie plasterki i startego parmezanu lub prażonych orzeszków piniowych.

Sałatka z bocconcini i pomidorów
Sałatkę można podawać jako lekką przystawkę z chrupiącym chlebem.

Serowe bułeczki scones ze szczypiorkiem
Bułeczki są znakomite bez żadnych dodatków lub tylko z masłem. Można podać je również jako dodatek do zup i gulaszu.

Mus z kawałkami jabłek
Mus z kawałkami jabłek to danie, które będzie smakowało całej rodzinie. Lekko doprawione, posiekane jabłka należy dusić, aż zmiękną, a następnie rozgnieść.

Sałatka z krewetek, melona i mango
Zarówno smaczna, jak i efektowna potrawa. Łączy krewetki tygrysie z kolorowymi soczystymi owocami, polanymi lekkim sosem o smaku miodu i świeżej mięty. To lekkostrawny letni posiłek, który radzimy podawać z pieczywem.

Sałatka ziemniaczana z kurczakiem
Sałatkę ziemniaczaną można przygotować na różne sposoby. My proponujemy ją z dodatkiem duszonego mięsa z piersi kurczaka, ugotowanej fasolki i sosu bazyliowo-czosnkowego. Jest doskonała na ciepłe dni. Ładnie wygląda podana na liściach młodego szpinaku.