Kategoria: Śniadania

Sałatka taco
Ta pyszna sałatka składa się z czterech warstw. W miseczkach z tortilli najpierw rozkładamy liście sałaty lodowej, następnie chrupiące kawałki tortilli i kurczaka w salsie pomidorowej, którego posypujemy tartym serem i pokrojonym w awokado.

Tajska sałatka z wołowiną
Sałatkę można posypać prażonym sezamem. Dla wzmocnienia smaku można dodać drobno posiekaną papryczkę chili.

Frittata z pieczarkami i szpinakiem
Frittatę z pieczarkami i szpinakiem przygotowuje się z odtłuszczonego sera ricotta, dzięki czemu jest chuda i nisko kaloryczna. Pieczarki zastępują tu szynkę dodawaną do klasycznej frittaty, dzięki czemu potrawa jest zdrowsza i zawiera mniej sodu.

Pomarańczowa sałatka z cieciorką z sosem tahini
Jeśli pomarańcze są bardzo słodkie można dodać trochę soku z cytryny. Sałatkę można przygotować wcześniej.

Maliny z płatkami owsianymi
Zdrowy, owocowy deser z płatkami owsianymi jest pełnowartościowym i sycącym posiłkiem, który można zjeść w porze śniadaniowej.

Humus z chrupiącą pitą
Miękkie chlebki pita po polaniu oliwą i podgrzaniu na grillu stają się chrupiące. Doskonale smakują z humusem, który ma kremową konsystencję, a ponadto jest bogaty w białko, witaminy i minerały.