Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Sandwicze bostońskie

Sandwicze bostońskie

Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

20 minut

LICZBA PORCJI:

12


SKŁADNIKI:

1/2 szklanki majonezu
12 podłużnych bułek, przekrojonych
1/2 szklanki dressingu do sałatek
po 100 g mortadeli z oliwkami, zwykłej mortadeli, szynki i salami, pokrojonych w plasterki
100 g sera provolone, pokrojonego w plasterki
1 cebula, pokrojona w kostkę
1 pomidor, pokrojony w kostkę
2–3 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę
1/2 główki sałaty, porwanej
1 łyżeczka suszonego oregano

PRZYGOTOWANIE:

1) Posmarować bułki majonezem i połową dressingu. Na każdej dolnej połówce położyć plasterki wędlin i sera.

2) Nałożyć na ser cebulę, pomidory, ogórki kiszone i sałatę. Posypać oregano i skropić pozostałym dressingiem. Przykryć wierzchami bułek.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 sandwicz zawiera: 682 kcal, 33 g tłuszczów (w tym 9 g NKT), 45 mg cholesterolu, 1863 mg sodu, 72 g węglowodanów, 4 g błonnika, 22 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock

5/5 - (4 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x