Kategoria: Sałatki

Sałatka śledziowa
Zaparzanie śledzi to metoda, dzięki której mięso pozostaje soczyste i nie pachnie tak intensywnie, jak wtedy, gdy się je grilluje czy piecze. Sałatkę śledziową najlepiej podawać z razowym chlebem.

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i grejpfrutem
Gdy w chłodny zimowy dzień podamy tę kolorową sałatkę z kawałkami pomarańczy i grejpfrutów, przypomni nam się lato. Połączenie świeżego smaku cytrusów oraz czerwonej cebuli i oliwek jest wyśmienite.

Kremowa sałatka ziemniaczana
Cztery ziemniaki sałatkowe i jedno jajko na twardo to główne składniki kremowej sałatki ziemniaczanej. Smak i kolor nadają jej marchewka, seler naciowy i cebula.

Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.

Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Salsa z grillowanych pomidorów i papryki
Czerwona i żółta papryka zajmują pierwsze miejsca na liście najbogatszych źródeł witaminy C.