Kategoria: Sałatki

Szaszłyki z bekonem i pieczarkami
Bekon, pieczarki i pomidory pieczemy na szpadkach do szaszłyków razem z młodymi ziemniakami i kawałkami kabaczka. Szaszłyki podajemy na grillowanym chlebie ciabatta z sałatką z owoców cytrusowych.

Tajska sałatka z wołowiną i papają
Słodka i soczysta papaja, kruche listki sałaty oraz pachnące zioła to główne składniki tej sałatki inspirowanej kuchnią tajską. Podajmy ją z jaśminowym ryżem gotowanym w wywarze i aromatyzowanym listkami limonki.

Sałatka z indyka i czerwonej kapusty
To wspaniała, chrupiąca sałatka zimowa, pełna kontrastujących smaków i polana oryginalnym sosem z żurawin i oleju z orzechów włoskich. Czerwona kapusta ciekawie wygląda w sałatce, lecz zabarwia inne składniki, więc należy dodawać ją na samym końcu.

Sałatka z kuskusem i cieciorką
Sałatka świetnie smakuje z kurczakiem i rybą z grilla, smażonymi kotletami jagnięcymi lub smażoną karkówką.

Sałatka z jabłka i kopru włoskiego z prażonymi orzechami laskowymi
Anyżkowy smak kopru włoskiego i słodycz jabłka doskonale komponują się z orzechami laskowymi i rukwią wodną o pieprzowym posmaku. Po uprażeniu smak orzechów jest intensywniejszy i stają się bardziej chrupkie.

Egzotyczna sałatka owocowa
To prosta i pyszna sałatka pełna wspaniałych kolorów i smaków owoców egzotycznych – papai, mango, kiwi i marakui. Zawiera wiele witamin, dzięki czemu jest pożywna, zdrowa i doskonale nadaje się na śniadanie.