Kategoria: Sałatki
Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.
Weź pieczonego kurczaka i…
Pieczony kurczak może być podstawą wielu rozmaitych dań. Jeśli kupimy gotowego pieczonego kurczaka po drodze z pracy do domu, jego zapach szybko zwabi całą rodzinę do kuchni!
Mizeria z koperkiem
Tradycyjny, polski dodatek do obiadu. Pasuje niemal do każdej potrawy z mięsem. Nie może jej zabraknąć także na świątecznym stole!
Kuskus Casablanca
Kuskus to podstawowy produkt w wielu rejonach Afryki Północnej. Podaje się go z duszonymi, kolorowymi warzywami i mnóstwem pysznego sosu, a doprawia tradycyjnym, pikantnym sosem chili zwanym harissa.
Tropikalna sałatka owocowa
Ta świeża i smaczna sałatka, przyrządzona z bogatych w przeciwutleniacze owoców z dodatkiem imbiru i skórki z limonki, stanowi wyśmienite śniadanie. Warto pamiętać, że banany i melon kantalupa są bogate w potas, który obniża ciśnienie krwi.
Sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej
W przepisie można wykorzystać świeże steki lub tuńczyka z puszki. Można też zastąpić go usmażonymi na patelni krewetkami lub łososiem.
Sałatka szpinakowa z cieciorką
Nie musimy jadać ciężkostrawnych sałatek szpinakowych z mnóstwem tłuszczu i cholesterolu. Ta chrupka, świeża i pyszna sałatka jest bogata w przeciwutleniacze, błonnik i substancje chroniące przed rakiem.
Sałatka waldorf z kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi
Klasyczna, amerykańska sałatka jest pikantna dzięki dodaniu chrzanu i czarnego pieprzu.
Sałatka cezar z sałaty rzymskiej
Klasyczna sałatka cezar z grzankami znana jest chyba każdemu. Szybka, prosta, a smakuje genialnie.
Sałatka makaronowa z serem pleśniowym
Zaletą naszej sałatki jest wspaniały sos vinegret z orzechami włoskimi. W dodatku najlepszy smak uzyskamy, dodając plasterki bekonu.