Kategoria: Przetwory

Dynia marynowana
Imbir, cynamon i pieprz nadają dyni słodkawy, ostry smak, a także dostarczają zdrowych fitozwiązków.

Cytrusowy sos winegret
Warto poeksperymentować z podstawowym sosem winegret, żeby stworzyć własne receptury, pasujące do różnych sałat.

Mus z kawałkami jabłek
Mus z kawałkami jabłek to danie, które będzie smakowało całej rodzinie. Lekko doprawione, posiekane jabłka należy dusić, aż zmiękną, a następnie rozgnieść.

Dżem jabłkowo-karmelowy
Można przyrządzać dżem nisko słodzony. Należy w tym celu użyć tylko pektyny przeznaczonej do obniżenia zawartości cukru w przetworach.

Sos barbecue z Jamajki
To pyszny sos, który cudownie komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem.

Sos dijon do warzyw
Ten sos najlepiej komponuje się z ugotowanymi warzywami, takimi jak brokuły albo fasolka szparagowa.