Kategoria: Przetwory
Dżem pomarańczowo-gruszkowy
Prosty przepis na pyszny dżem pomarańczowo-gruszkowy. Świetna alternatywa dla kupnych dżemów ze sklepu – zwłaszcza, jeśli mamy gruszki prosto z sadu.
Świeży mus jabłkowy
Świeży mus jabłkowy można przyrządzić bez włączania kuchenki. Wystarczy wymieszać posiekane jabłka z sosem, miodem i cynamonem, żeby otrzymać dwie porcje deseru o orzeźwiającym smaku. Przygotowanie trwa zaledwie 5 minut.
Awokado bez tajemnic
Awokado, nazywane też smaczliwką wdzięczną, jest owocem tropikalnym, z którego przyrządza się najczęściej przystawki i sałatki. Zawiera zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma maślaną konsystencję i bogaty orzechowy smak.
Dip z buraczków
Pyszny dip z buraczków. To idealna przystawka.
Kwaskowaty sos z bekonem
Z powodzeniem wykorzystacie ten sos do sałatek, jako dodatek do mięsa, albo warzywnych dań.
Relisz żurawinowy
Relisz z żurawiny i rodzynek będzie wspaniałym dodatkiem do mięs i swoim słodko-kwaśnym smakiem urozmaici każde mięsne danie.
Buraki bez tajemnic
Ciemnoczerwone buraki są bardzo słodkie, ponieważ zawierają więcej cukru niż jakiekolwiek inne warzywo. Mimo to są niskokaloryczne, zawierają minimalną ilość tłuszczu, a za to mnóstwo ważnych witamin i mikroelementów.
Dżem z karmelizowanej cebuli
Ten dżem zaskoczy was swoim smakiem i będzie to bardzo pozytywne zaskoczenie.
Sos berneński
Sos berneński to maślany sos zagęszczany żółtkami, który idealnie pasuje do steków.
Pikantny sos musztardowy
Sos musztardowy to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs z grilla bądź piekarnika. Urozmaici każde mięsne danie.