Kategoria: Przetwory

Węgierska surówka z kapusty i papryki do słoików
Surówka z kapusty, którą można zamknąć w słoiku to idealny dodatek do kanapek. Przygotowuję ją przez cały rok i chyba nigdy mi się nie znudzi.

Relisz żurawinowy
Relisz z żurawiny i rodzynek będzie wspaniałym dodatkiem do mięs i swoim słodko-kwaśnym smakiem urozmaici każde mięsne danie.

Buraki bez tajemnic
Ciemnoczerwone buraki są bardzo słodkie, ponieważ zawierają więcej cukru niż jakiekolwiek inne warzywo. Mimo to są niskokaloryczne, zawierają minimalną ilość tłuszczu, a za to mnóstwo ważnych witamin i mikroelementów.

Dżem z karmelizowanej cebuli
Ten dżem zaskoczy was swoim smakiem i będzie to bardzo pozytywne zaskoczenie.

Sos berneński
Sos berneński to maślany sos zagęszczany żółtkami, który idealnie pasuje do steków.

Pikantny sos musztardowy
Sos musztardowy to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs z grilla bądź piekarnika. Urozmaici każde mięsne danie.