Kategoria: Przetwory

Zrób sobie ajwar. Te słoiczki w spiżarni to prawdziwe złoto
Bałkańska pasta z pieczonej papryki na dobre skradła serca smakoszy na całym świecie. Nic dziwnego, ajwar pasuje do wszystkiego: od krakersów, aż po pieczoną karkówkę. Tym razem musisz wrobić własną.

Krokodylki. Ogórki konserwowe z chilli
Krokodylki to must have każdej domowej spiżarni. Obok tych w musztardzie, to chyba jeden z najpopularniejszych przetworów.

Ogórki marynowane w musztardzie. Najmodniejsze przetwory sezonu
Ogórki marynowane w musztardzie to banalnie proste przetwory, które święciły triumfy w latach 90. Dziś wracają do łask i w zasadzie każdy, kto ich spróbuje, chce zrobić własne.

Domowy sok z malin na zimę. Najprostszy przepis
Teraz są najsłodsze. Domowy sok z malin to prawdziwy skarb, po który będziecie z przyjemnością sięgać w zimie.

Młoda kiszona kapusta. Idealna surówka nie tylko na kemping
Młoda kiszona kapusta to odświeżający dodatek, który sprawdzi się doskonale jako przystawka do mięs z grilla. Oprócz tego kilka słoików ukrytych w spiżarce przyda się…

Ogórki małosolne bez zalewy i słoika. Gotowe w 2 godziny
Ogórki małosolne to prawdziwy letni przysmak, który możesz przygotować szybciej i prościej niż myślisz. Te są gotowe w dwie godziny i smakują obłędnie chrupko.