Kategoria: Przekąski

Radiatori z fasolką flageolet w sosie pomidorowym
Potrawy, które zawierają makaron i fasolę, są równie dobrym źródłem białka jak mięso. W tym daniu delikatna fasolka flageolet łączy się z grubym makaronem. W sałatce jest również seler naciowy, czerwona papryka i karczochy. Całość uzupełnia pyszny sos z pomidorów.

Grzanki z sardynkami i papryką
Bez gotowania – doskonała propozycja na lekki lunch, zwłaszcza kiedy brakuje czasu. Sardynki przygotowujmy razem z ośćmi, które są miękkie i łatwo się rozgniatają, a przy tym są bogatym źródłem wapnia. Także surowe warzywa zawierają mnóstwo ważnych substancji odżywczych.

Pomarańczowe pączki z Orlando
Prawdziwie amerykański przepis na pączki. Są mocno pomarańczowe – w tym zawierają naturalny sok z pomarańczy!

Owoce z jogurtem
Owoce kiwi mają słodko-kwaskowaty smak, który idealnie łączy się ze słodkim bananem.

Gruszki z żurawinami
Słodki i zdrowy deser, którego przygotowanie zajmuje tylko chwilkę.

Masło orzechowe babuni
Masło orzechowe i dżem własnej roboty to idealne połączenie śniadaniowe.