Kategoria: Przekąski

Fajita z mięsem kurczaka i kozim serem
Tradycyjną fajitę przygotowuje się z pokrojonego w paseczki grillowanego steku, można go jednak zastąpić mięsem kurczaka marynowanym w soku z limonki i opieczonym z przyprawioną na słodko cebulą i papryką. Przed zawinięciem nadzienia w tortillę należy je posypać pokruszonym kozim serem.

Paprykowy napój energetyczny
Świeże soki warzywne i owocowe dostarczają organizmowi witamin i mikroelementów.

Calzone z kurczakiem i szpinakiem
Calzone to pizza w formie pieroga, w której wszystkie dodatki zawinięte są w ciasto. Tu proponujemy calzone wypełnione pieczonym kurczakiem z dodatkiem szpinaku, czerwonej papryki i kremowego sera ricotta.

Dżem z karmelizowanej cebuli
Ten dżem zaskoczy was swoim smakiem i będzie to bardzo pozytywne zaskoczenie.

Placek kukurydziany z Tennessee
Placek kukurydziany z Tennessee, usmażony na patelni lub upieczony w foremce, wystarczy na dwie porcje. Dzięki dodatkowi majonezu i maślanki ciasto jest wilgotne.

Szafranowy kuskus z kolorową papryką
Tę sałatkę można podawać na zimno lub na ciepło oraz jako danie główne dla czterech osób bądź jako przystawkę dla sześciu. Jest to pełna smaku, zawierająca niewiele tłuszczu, pełnowartościowa potrawa wegetariańska. Szafran sprawia, że ma piękny kolor i specyficzny, orientalny smak.