Kategoria: Przekąski

Pierożki z kurczakiem w curry
Te małe pierożki z ciasta filo przypominają indyjskie samosy z nadzieniem z warzyw lub mięsa. Są bardzo aromatyczne, ponieważ przyrządza się je z dodatkiem curry, mielonego imbiru i sosu chutney z mango. Najlepiej smakują podawane na gorąco, z dodatkowym sosem.

Chleb kminkowo-piwny
Kawałki chleba kminkowego to wspaniałe dopełnienie każdego dania, od pieczonego kurczaka po meksykańskie chili.

Fondue z marynowanej wołowiny
Fondue to nie tylko pyszna przekąska, ale też przyjemnie spędzony czas ze znajomymi.

Kedgeree z wędzonego łupacza
Kedgeree to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, przyrządzane z ryżu i wędzonej ryby. Możemy je podawać na lunch czy kolację albo jako sałatkę, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem lub z ciepłym chlebem naan.

Sandwicze champion z wołowiną
Te sandwicze nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Quesadillas
Nawet dzieci uwielbiają quesadillas! W tym daniu można eksperymentować z różnymi dodatkami, lecz nie należy przesadzać z ilością nadzienia, gdyż quesadillas powinny być dość cienkie, żeby się nie rozpadły.