Kategoria: Przekąski

Fondue z marynowanej wołowiny
Fondue to nie tylko pyszna przekąska, ale też przyjemnie spędzony czas ze znajomymi.

Kedgeree z wędzonego łupacza
Kedgeree to tradycyjne danie kuchni indyjskiej, przyrządzane z ryżu i wędzonej ryby. Możemy je podawać na lunch czy kolację albo jako sałatkę, najlepiej z pełnoziarnistym pieczywem lub z ciepłym chlebem naan.

Sandwicze champion z wołowiną
Te sandwicze nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Quesadillas
Nawet dzieci uwielbiają quesadillas! W tym daniu można eksperymentować z różnymi dodatkami, lecz nie należy przesadzać z ilością nadzienia, gdyż quesadillas powinny być dość cienkie, żeby się nie rozpadły.

Pizza po grecku
Czerwona cebula, pomidorki koktajlowe cherry, oliwki i ser feta nadają tej błyskawicznej pizzy śródziemnomorski charakter. Można do niej podać sałatkę z rukoli lub drobnych listków sałaty masłowej.

Kruche babeczki z aromatycznym kremem z mango
Czy może być coś szybszego do przygotowania niż świeże owoce zmiksowane z jogurtem greckim oraz kremem cytrynowym, podane w gotowych babeczkach? Deser ten jest wyjątkowo pyszny i ma wspaniałą, kremową konsystencję.