Kategoria: Przekąski

Ziemniaki faszerowane wołowiną
Faszerowane ziemniaki to świetny pomysł na lunch, albo przekąskę podczas rodzinnego przyjęcia.

Toskańska panzanella
Zioła można uprawiać latem w ogródku albo na balkonie, zimą zaś w doniczkach w domu. Świeże zioła są w tej sałatce o wiele bardziej aromatyczne niż suszone.

Kanapki z bananem i masłem orzechowym
Kanapka z masłem orzechowym to klasyczna amerykańska przekąska. Podobno był to ulubiony przysmak Elvisa Presleya – króla rock and rolla.

Grzanki z pesto i kozim serem
Grzanki z pesto i serem możemy przygotować wcześniej, wstawić do lodówki i podpiec na grillu tuż przed podaniem.

Gado gado
Sos satay można łatwo i szybko przygotować samemu albo wykorzystać gotowy.

Małże ze szpinakiem
Zawierają dużo żelaza, które jest niezbędne do wytwarzania hemoglobiny, i cynku, wzmacniającego system odpornościowy.