Kategoria: Przekąski

Kanapki z bananem i masłem orzechowym
Kanapka z masłem orzechowym to klasyczna amerykańska przekąska. Podobno był to ulubiony przysmak Elvisa Presleya – króla rock and rolla.

Grzanki z pesto i kozim serem
Grzanki z pesto i serem możemy przygotować wcześniej, wstawić do lodówki i podpiec na grillu tuż przed podaniem.

Gado gado
Sos satay można łatwo i szybko przygotować samemu albo wykorzystać gotowy.

Małże ze szpinakiem
Zawierają dużo żelaza, które jest niezbędne do wytwarzania hemoglobiny, i cynku, wzmacniającego system odpornościowy.

Mus jogurtowo-bananowy z cynamonem
Mus powinien zastygać w lodówce przez całą noc, w tym samym czasie, kiedy będą się namaczały suszone owoce. Możemy też przygotować błyskawiczną wersję: nie używać żelatyny, a gotową potrawę podać z plasterkami świeżych owoców zamiast suszonych. W każdej wersji będzie pyszny.

Sałatka z pomidorów, ogórków i karczochów
Ta sałatka doskonale smakuje z grillowanym kurczakiem lub stekiem. Żeby miała bardziej wyrazisty smak można wymieszać olej z karczochów z sokiem z cytryny.